Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Ligne de vie » de Jean-Luc Moerman

Tentoonstelling « Levenslijn » van Jean-Luc Moerman

Na het "Covid-jaar" en de milieurampen wilde Jean-Luc Moerman werken met voorwerpen die geen economische waarde hebben en die soms gewoon alledaags afval vertegenwoordigen, zoals aluminiumfolie, gekleurde draden, takken van bomen etcetera, maar die voor hem een imaginaire en symbolische waarde hebben. 
Deze tentoonstelling In Situ zal in de loop van de weken evolueren naar werken gemaakt met aluminiumfolie, dat hem herinnert aan het verpakken van zijn boterhammen als kind en aan de huid van de handen van bejaarden. De "verfrommelde" weerkaatsingen van de folie op de wanden en het plafond van deze bijzonder lichte tentoonstellingsruimte zullen ongelooflijk prachtig zijn. Er zal ook een installatie zijn met gekleurde draden die de connecties tussen mensen en de stroom van het leven in het algemeen illustreren, en daarnaast zullen er ook kunstwerken zijn gemaakt met takken die hij vindt tijdens wandelingen in de natuur. 
Hij zal ook andere materialen tentoonstellen waaraan hij heeft gewerkt, zoals Longchamp en L/SCRNR handtassen, wijnetiketten, fietsen en andere echt verrassende objecten... . 

Als u naar de tentoonstelling komt kijken, krijgt u ook de gelegenheid om de kunstenaar ter plaatse aan het werk te zien om nieuwe werken te maken. 

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Tentoonstellingsdata
Van 5 oktober tot 14 november 2021

Openingsuren tentoonstelling
Dinsdag van 9u30 tot 15u30 (behalve op 2 november)
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12u30 tot 19u30.

Reserveer uw plaatsen (gratis maar reservering aanbevolen) hier

 

ℹ KUNSTENAAR 

Jean-Luc Moerman 


Jean-Luc Moerman is een Belgische hedendaagse kunstenaar die vooral bekend is om zijn monumentale interventies op iconische gevels en om de tatoeages die hij verwerkt in schilderijen en gevonden afbeeldingen van beroemdheden, naakten en politici. Hoewel hij op bijna alle media en oppervlakken werkt, met de hand en zonder gereedschap, blijft het uitgangspunt van zijn expressie de tekening. De motieven die hij creëert verwijzen naar islamitische en Japanse kalligrafie, graffiti, organische tekening en biomorfische vormgeving. Moermans werk wil de oppervlakkigheid van de mediacultuur en de complexe geschiedenis van de tatoeagekunst onderzoeken. 
Geboren op 5 juli 1967 in Brussel, België, vond zijn eerste solotentoonstelling plaats in Duitsland bij Galerie B.A. Mickan in 1995. Sindsdien heeft Jean-Luc Moereman internationaal tentoongesteld in talrijke galerijen, musea, enz., waaronder het Musée d'art moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg, het Museum voor Hedendaagse Kunst in Shanghai, maar ook in Japan, Dubai, Frankrijk, Italië, enz. Hij woont en werkt in Brussel.

📽 Video

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM