Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo "DreamArt" d'Isabel Miramontes & Xosé Suarez

Tentoonstelling "DreamArt" van Isabel Miramontes & Xosé Suarez

Isabel Miramontes is het best bekend voor haar bronzen beeldhouwwerken. Haar beeldende taal toont de mens in al zijn ambiguïteit van kracht en kwetsbaarheid. De lichamen zijn meestal in beweging. Deze tentoonstelling brengt een ander aspect van haar kunst naar buiten: schilderijen van naakte lichamen in beweging, adembenemend realistische terracotta beeldhouwwerken, stalen kubussen en collages.

Xosé Suarez maakt ook schilderijen en beeldhouwwerken, maar van een heel ander soort. Sommige werken zijn 3D-collages of schilderijen in reliëf, andere doen denken aan Afrikaanse standbeelden, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn kleurrijk.

Het doel van de gezamenlijke artistieke aanpak van deze twee Spaanse kunstenaars is de bezoekers op te vrolijken in deze bijzonder sombere tijden. Het doel is om ze te laten reizen, dromen...

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Tentoonstellingsdata:
Van 20 november tot 12 december 2021.

Openingsuren tentoonstelling:
Dagelijks geopend (12-19u).
Uitzonderlijk geopend vanaf 10u op de volgende dagen : 23/11, 7/12, 9/12, 10/12 et 11/12.

Gratis toegang

 

ℹ KUNSTENAARS 

Isabel Miramontes 
Isabel Miramontes werd geboren in Santiago de Compostela, Spanje, maar groeide op en studeerde in Brussel, België. Daar behaalde zij een diploma in de Schone Kunsten aan het Institut Sainte-Marie en aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Gillis.

In 1994 ontdekte zij in het atelier van een vriendin haar passie voor beeldhouwen. Sindsdien zijn haar werken verkocht via verschillende kunstgalerijen over de hele wereld.

 

José Manuel Suarez-Antolín
Xosé / José werd geboren in La Felguera, Spanje (Asturias). Hij is altijd verdeeld geweest tussen kunst en bankieren. Hij studeerde zowel Romaanse filologie aan de Universiteit van Oviedo, behaalde een Master in Banking aan de Complutense Universiteit van Madrid, en studeerde kunst aan de School voor Schone Kunsten in Luxemburg. Daarna werkte hij bij "El Banco Central", Commerzbank en eindigde zijn loopbaan bij de Europese Commissie.

Hij heeft zijn werk tentoongesteld in Madrid, Barcelona, en in verschillende galerijen in Brussel en Berlijn.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM