Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Het Tanteke

Het Tanteke is een seizoensbier (6,5°) dat voor onze 400ste verjaardag werd ontwikkeld door brouwerij En Stoemelings en het Institut Meurice (HELdB).

GESCHIEDENIS
Het Tanteke is een verkleinwoord van « Tante ». Dit bier dankt zijn naam aan een verhaal over de prins van Joinville, derde zoon van koning Louis Philippe d’Orléans. Hij beweerde dat hij het mooie horloge was vergeten dat hij van zijn moeder, koningin Marie-Amélie, had gekregen. Hij had het in feite verpand bij het "Crédit Municipal de Paris" om een gokschuld af te betalen. Het verhaal deed de ronde in Parijs en sindsdien worden de Bergen van Barmhartigheid « mijn tante » genoemd.

BESCHRIJVING
Dit bier brengt hulde aan een 17de-eeuwse brouwsel. Het recept bevat haver en gedroogde bladeren van ijzerkruid en spreekt over de geneestkrachtige eigenschappen van deze drank. IJzerkruid geeft het bier een licht citroenachtige smaak, wat voor een frisse toets zorgt.

WAAR TE KOOP
Tanteke is te vinden in de meeste supermarkten in België en kan ook rechtstreeks gekocht worden via de website van de brouwerij En Stoemelings.

→ Onze openbare instelling maakt geen winst op de commercialisering van dit bier.