Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Chemins croisés » de Françoise Cludts, Claudine Devillet & Marianne Fripiat

Tentoonstelling « Kruispunt » door Françoise Cludts, Claudine Devillet & Marianne Fripiat

In de loop der jaren is er een band die voortkwam uit meerdere ontmoetingen met een zekere belangstelling in elkaars werk: keramiek, schilderkunst en collage. Françoise, Claudine en Marianne, met elk hun aparte achtergrond, wensen hun wegen te laten kruisen en hun werken bij deze samen tentoon te stellen.

Zij brachten bovendien werken samen onder de noemer rariteitenkabinet.


ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling
Van 18 oktober tot 6 november 2022

Openingsuren van de tentoonstelling
Dinsdag van 10u tot 16u (1/11 inbegrepen) en in het weekend van 11u tot 18u

Vernissage
Donderdag 20 oktober van 17u tot 22u

Gratis toegang, zonder reservatie

 

ℹ KUNSTENAARS 

ℹ Françoise Cludts (keramist) 

« Om de droom te vernieuwen van wat nog gedaan moet worden, van wat klaar is om te bestaan, om geboren te worden, om nog te ontstaan.
Om rond de leegte te bouwen, als een huid, een schild van intimiteit, een schors waarin afdrukken worden achtergelaten. De leegte is een vitale ruimte waar de verbeelding zich voortzet.
In de stilte van het atelier, levend op het ritme van de klei, verlangend, verbeeldend, hopend op deze doorgang door het vuur en, na de twijfel, het onvoorziene aanvaardend. » 

 

ℹ Claudine Devillet (keramist en schilder) 

Claudine begon met keramiek naast haar werk als juriste. Een behoefte om klei te vormen en te ontsnappen in een vleselijke activiteit waar hand, sensaties en spontaniteit voorrang krijgen op het rationele. Ze boetseert klei en porselein. Zij lokt materiaaleffecten, barsten en scheuren uit op zoek naar natuurlijke, minerale, verdorde en ontbonden verschijningen.

De schilderkunst kwam pas later, als uitbreiding van de keramiek. Een werk geleid door materialen, impulsen, ongelukken en willekeurige superposities, om een dubbelzinnigheid van opeenvolgende lagen creëren en het mysterie naar voren te brengen van de overgang van het ene naar het andere oppervlak en van wat er van het ene door het volgende wordt bedekt.

Keramiek en schilderkunst zijn een middel tot expressie en bevrijding geworden, een middel om energie en emotie via gebaren over te brengen.

 

ℹ Marianne Fripiat (plastisch kunstenaar)

Om haar doelstellingen te bereiken, gaat Marianne van de ene naar de andere categorie naargelang van de creatieve vrijheid van het moment, waarbij ze momenteel de voorkeur geeft aan collage en fotografie.

Proberen een onderwerp op een oppervlak weer te geven en/of te suggereren met behulp van verschillende technieken is een houding, een handeling, een actie, een gevoel... waar ze van houdt.

Het is ook het verlangen waarmaken, uit zijn gewoonten stappen, zichzelf overtreffen, het essentiële behouden en een andere blik ontwikkelen.

Onverwachte ontmoetingen tussen materialen, vormen en kleuren.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM