Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Women coloring the world »

Tentoonstelling « Women coloring the world »

3 vrouwen,
3 persoonlijkheden,
3 andere werelden,
3 verschillende benaderingen van en met hun creatieve aard, en toch...
verbonden door verwondering, bewondering en liefde voor het leven en de natuur.
De ene in onuitputtelijk experimenteren met acryl en gesso.
De andere geniet van het vloeien van water en kleur,
terwijl de derde teruggrijpt naar de aloude techniek van het botanisch fijnschilderen.

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling
Van 20 oktober tot 12 november 2023

Openingsuren van de tentoonstelling
Van donderdag tot zondag (11u - 16u) + dinsdag 7 november (10u - 16u)

Vernissage
Vrijdag 20 oktober 2023 van 18u tot 22u

Rondleiding Marollen & de tentoonstelling
Donderdag 26 oktober (14u - 16u), zaterdag 4 en dinsdag 7 november (14u - 16u)
Taal (tweetalig): NL/FR
⚠️Reservatie wordt sterk aangeraden (aantal plaatsen beperkt): stuur een e-mail naar chris.van.lent@telenet.be

Inleiding tot botanische aquarellen
Vrijdag 27 oktober, 3 en 10 november van 14u tot 16u

Gratis toegang, zonder reservatie (behalve voor rondleidingen)

 

ℹ DE KUNSTENAARS

ℹ Marianne De Rauw

 

Marianne

Al in haar vroege kinderjaren (1948), werd zij omringd en was zij geboeid door kleuren en geuren van de natuur. De kleuren en de schoonheid van planten en de natuur in het algemeen, zijn een rode draad in haar leven.
Naast haar werk als begeleider van jongeren met een beperking, volgde zij een opleiding beeldend kunstzinnig therapeut in Nederland. Zo heeft zij ook de helende werking van creatief bezig zijn bij zichzelf en cliënten kunnen beleven. Het is in contact komen met de oerbron en universele levenskracht.
Zij ervaart haar aquarellen als een vertaling van emoties als gevoel, speelsheid, vreugde en balans in een creatief proces.

 

ℹ Molly Winckelmans

MollyMolly 'Maureen Phiri' Winckelmans, de Belgisch-Zimbabwaanse kunstenares, is de oprichtster van Molly's Artmove Gallery. Molly begon haar carrière 39 jaar geleden in Gaborone (Botswana) en Harare (Zimbabwe) waar ze onderscheidingen voor excellentie behaalde. Ze woont al 24 jaar in Bornem en richtte 12 jaar geleden Molly's Artmove Gallery op in haar eigen huis.
Molly brengt krachtige figuren, landschappen en portretten van vrouwen tot leven, die de essentie van vrouwelijke kracht en moederschap vastleggen. Haar eigentijdse en kleurrijke stijl maakt haar werk uniek en herkenbaar. Ze is een uitzonderlijke figuur in de hedendaagse kunstscène van Zimbabwe.
Kunstliefhebbers krijgen van Molly's ArtMove Gallery in Bornem de exclusieve kans om tijdens deze tentoonstelling Molly’s unieke werk aan te kopen: fotografie, mixed media, schilderkunst, textiel, beeldhouwkunst en grafische kunst (molly.artmove@telenet.be).

 

ℹ Chris Van lent

Chris Van Lent, geboren in Bornem in 1949, ontwikkelde haar passie voor kunst al op jonge leeftijd. Geïnspireerd door haar vader en oom begon ze als autodidact te schilderen in olieverf op doek. Op 60-jarige leeftijd volgde ze cursussen aan de "Vrije Ateliers" in Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) en in de Plantentuin Meise. Ze stapte al snel over van impressionistische aquarellen naar botanische discipline, een minder gebruikelijke vorm van aquarelleren in België. Botanisch aquarel vereist discipline en geduld, waarbij de nadruk ligt op compositie en kleur.
Chris pakt dagelijks potlood en penseel op, wat getuigt van een niet aflatende passie.
Sinds 2015 exposeert ze regionaal en internationaal. In het bijzonder nam ze deel aan de Luxemburgse Kunstprijs en de tentoonstelling "l'Art est un jeu d'enfants" in Gordes. Haar levendige, speelse kunst belichaamt het plezier van artistieke expressie.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM