Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo de Lucie Sentjens : sculptures, peintures, dessins

Tentoonstelling door Lucie Sentjens: : beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen

Deze retrospectieve tentoonstelling toont het werk van Lucie Sentjens in twee verschillende artistieke dimensies.
Aan de ene kant verkent haar sculpturale werk een verscheidenheid aan materialen, zoals klei, brons, hout, gehamerd koper en plaatstaal. Hierin benadert ze met kracht en gevoeligheid thema's die haar dierbaar zijn, met name de representatie van de vrouw en het paard.
Haar schilderijen in olieverf, notenhoutbeits, in pastel en Oost-Indische inkt zijn geïnspireerd op landschappen, maar evolueren geleidelijk naar abstractie. Deze evolutie wordt gekenmerkt door de spontaniteit van haar intuïtieve gebaren en het gebruik van kalligrafie.

→ Bij deze tentoonstelling verschijnt een boek/monografie over Lucie Sentjens. Aarzel niet om haar te vragen om jouw boek te signeren.

 

Data van de tentoonstelling
Van vrijdag 24 november tot 17 december 2023

Openingsuren van de tentoonstelling
Dinsdag (10u - 16u), donderdag en vrijdag (16u - 20u), en tjidens het weekend (11u - 16u)

Vernissage
Vrijdag 24 november 2023 (17u - 21u)

Finissage
Zondag 17 december 2023 (15u - 18u)

Live beeldhouwen - kunst krijgt vorm voor je ogen
Dompel jezelf onder in het creatieve proces van Lucie. Ze zal tijdens de duur van de tentoonstelling ter plekke aan het werk zijn. Een unieke interactieve kunstervaring die je niet mag missen!

Gratis toegang, zonder reservatie


ℹ DE KUNSTENAAR

Photo artiste Lucie Sentjens

Lucie Sentjens, beeldhouwster, studeerde in 1982 af aan La Cambre in het atelier van Rik POOT. Terwijl ze haar kunst verfijnde, volgde ze 's avonds schilderlessen bij Arié Mandelbaum (1982) in Ukkel en bij Jacques Muller in Etterbeek (1983).
Haar boeiende creaties roepen op subtiele wijze "De Vrouw" en "Het Paard" op. Een van haar creaties, het paard "Grégala", prijkt trots aan de ingang van de renbaan van Bosvoorde, terwijl "Dourbie", monumentaal houten beeldhouwwerk, de César de Paepe-kliniek siert.
Sentjens is een meester in beweging en roept op subtiele wijze de elegantie en de wildheid van galop op, alsook de sensualiteit van de vrouw.
Ze bevraagt ook het menselijk gezicht door middel van gehamerd koper en verkent bewegingloze vloeibaarheid met inkt en penseel.
Als lerares aan de kunstacademie van Elsene sinds 1983, werd ze bekroond met de Prijs Godecharles (1982) en de Prijs van de Belgische Stichting Roeping (1982), evenals met haar eerste prijs in Cyprus UFCSI (1984).
Haar visie stijgt boven haar werk uit en wordt een dialoog met de wereld.

ℹ GASTKUNSTENAARS

Michel Debaisieux, Maud Monjet, Sophie Lévy, Christine Borremans, Laurent Vasteels, Christophe Lorenz, Nathan Clumeck, Catherine Christophe en Martin Pioggia.

 

ℹ HET BOEK/MONOGRAFIE OVER LUCIE SENTJENS

Livre Lucie Sentjens

Dit boek, met een prijs van 38 , zal ter plekke verkrijgbaar zijn vanaf 24 november 2023 (de start van de tentoonstelling).

 👉Vind hier alle informatie die je nodig hebt om het boek te bestellen.

 👉Ontdek hier een voorproefje van het boek.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM