Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « El Viaje de Las Semillas »

Tentoonstelling « El Viaje de Las Semillas »

Hommage aan de kunstenares Javiera Jofré Gutiérrez, moeder en schepper
van 13 tot 28 januari 2024

Dit prachtige eerbetoon wordt gebracht door de leden van het kunstenaarscollectief La Totémika, waarvan Javiera Jofré Gutiérrez een actief lid is.

Het evenement is als een reis door alles wat het woord reis kan betekenen: tussen twee continenten, Amerika en Europa, en ook tussen twee generaties, moeder en kinderen.

Ook is het de reis van een creatieve impuls die in kleur explodeert in elk schilderij, de reis van droom naar werkelijkheid en andere reizen die de kijker uitnodigen om te dromen.

 

Tentoonstelling:

 • Schilderijen, gravures, glas-in-lood en installaties van Javiera Jofré Gutiérrez
 • Schilderijen en installaties van Pezkhamino
 • Film van Katerina Indesteege
 • Plastische expressie door Pia-Alejandra Indesteege
 • Typografie en ontwerp door Javier Indesteege

Curator & tentoonstellingsontwerp : Karen Indesteege

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling
Van zaterdag 13 tot en met zondag 28 januari 2024

Openingsuren van de tentoonstelling

 • Zaterdag 13/01: 11u - 16u
 • Zondag 14/01: 11u - 16u
 • Dinsdag 16/01: 10u - 16u
 • Zaterdag 20/01: 11u - 16u
 • Zondag 21/01: 11u - 16u
 • Dinsdag 23/01: 10u - 16u
 • Zaterdag 27/01: 11u - 16u
 • Zondag 28/01: 11u - 16u

Film screening
Zaterdag 20 januari 2024 : de deuren openen om 18u ; de kortfilms starten om 19u en zijn afgelopen rond 20.30u. U kan de tentoonstelling nog tot 22.00u bezoeken.

Drawing Jam
Zondag 28 januari 2024 van 15u tot 18u

Gratis toegang, zonder reservatie

  

ℹ FILM SCREENING - Zaterdag 20/01 (18u - 22u)

Op zaterdag 20 januari 2024 presenteert La Totémika een vertoning van kortfilms gecureerd door Katerina Indesteege rond de tentoonstelling “El Viaje de la Semilla”. Deze selectie van kortfilms gaat dieper in op het thema immigratie en integreert harmonieus met het werk van Javiera Jofré Gutiérrez en het kunstenaarscollectief, waardoor een uniek perspectief wordt geboden op de menselijke reis en culturele diversiteit.

 

ℹ DRAWING JAM - Zondag 28/01 (15u - 18u)

La Totémika nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de Drawing Jam op zondag 28 januari 2024. Dompel jezelf onder in deze collectieve ervaring en draag met je potloodstreken op papier bij aan wat een kortstondig kunstwerk zal worden. Ieder zijn individuele expressie komt samen tot een unieke visuele symfonie. Er is geen artistieke ervaring vereist, breng gewoon je enthousiasme mee.

 

ℹ DE KUNSTENAARS

ℹ Javiera Jofré Gutiérrez

Licentiaat beeldende kunsten (Universidad Santiago de Chile), licentiaat archeologie en kunstgeschiedenis (Université Catholique de Louvain). Graficus, glaskunstenares, restauratie en bloemschikkunst.

In haar overzichtstentoonstelling van werken El Viaje de Las Semillas neemt kunstenares Javiera Jofré Gutiérrez ons mee in een opmerkelijke reis van verschillende technieken. Met olieverfschilderijen, restauraties en glas-in-loodramen drukt ze haar inspiratie uit, ontleend aan de natuur, familieherinneringen, haar dromen en waarnemingen. Haar werk resulteert in een explosie van kleuren en boeiende gebaren, een ware stortvloed aan emoties gedrukt op het doek.

Javiera's retrospectief is een unieke kans om je te verdiepen in de wereld van een veelzijdige en getalenteerde kunstenaar; moeder en schepper. Via haar kunst nodigt ze ons uit om haar herinneringen en universele ervaringen te verkennen. Haar werk overstijgt grenzen en talen, raakt de harten van degenen die het aanschouwen en neemt hen mee op een boeiende visuele reis.

 

ℹ Pezkhamino

Astropoëet en kunstenaar uit Santiago de Chile

Als multidisciplinaire kunstenaar en astropoëet herdefinieert Pezkhamino de grenzen tussen poëzie en schilderkunst. Voor hem is kunst een ‘magisch hulpmiddel om de dagelijkse werkelijkheid te visualiseren en te transformeren’. Als schilder en dichter variëren zijn creaties van canvassen tot muurschilderingen, waarbij hij stedelijke kunst combineert met elementen van sjamanistische culturen.
"In mijn werk laat ik het oude met het hedendaagse samensmelten, waardoor een dialoog tot stand komt tussen stedelijke kunst en sjamanistische tradities", legt Pezkhamino uit. De invloed ervan heeft zich al meer dan twintig jaar verspreid in steden als Barcelona, ​​Parijs en Brussel en heeft zijn stempel gedrukt op de stedelijke esthetiek. Het publiek wordt uitgenodigd om door de ogen van Pezkhamino de magische verbinding tussen poëzie en schilderkunst te verkennen.
Pezkhamino is ook mede-oprichter van het kunstenaarscollectief La Totémika, oorspronkelijk afkomstig uit Barcelona en momenteel gevestigd in Brussel.

 

ℹ Katerina Indesteege

Master in audiovisuele kunsten, regisseur

Katerina Indesteege, een jonge filmmaakster opgeleid aan de filmschool KASK in Gent, had oorspronkelijk voeling met documentaires, maar koos daarna voor een hybride aanpak in haar eigen werk. Haar films onderzoeken de gezinsdynamiek, herinneringen en de onbetrouwbaarheid van het geheugen, waarbij thema's als multiculturalisme en immigratie met elkaar worden verweven. Haar niet-lineaire aanpak weerspiegelt een unieke visie, waarbij film wordt gebruikt als een krachtig therapeutisch instrument om de wereld te confronteren. In haar werk kruisen de lijnen tussen fictie en documentaire elkaar, waardoor rijke en persoonlijke verhalen ontstaan. Katerina Indesteege onderscheidt zich als een innovatieve cineaste wiens werk conventies uitdaagt en prikkelt./span>

 

ℹ Pia-Alejandra Indesteege

Pia-Alejandra Indesteege, een jonge schilderes van slechts 18, overwint visuele beperkingen om levendig en constant werk te creëren. Gepassioneerd door kleur drukt ze een onderscheidend ritme in haar schilderijen. Opvallend is dat op haar jonge leeftijd haar intrinsieke volwassenheid tot uiting komt in haar unieke wijze integratie van kunst met haar levenservaring. Creëren maakt haar gelukkig, en haar vermogen om visuele en emotionele grenzen te overstijgen, maakt haar tot een veelbelovende kunstenares.

 

ℹ Javier Indesteege

Grafisch vormgever

Javier Indesteege, een grafisch ontwerper met een passie voor muziek, zoekt beweging en ritme op in het statische beeld. Hij werkt conceptgericht, met aandacht voor typografische conventies die hij vervolgens op speelse wijze uit het raam gooit als hij zijn innerlijke kind aan het werk laat. Layouts worden uit hun rigide raster geschud en tot leven gewekt. Het resultaat is een gecontroleerde chaos van dansende letters, expressieve lay-outs, en kinderlijke speelsheid.

 

ℹ CURATOR & TENTOONSTELLINGSONTWERP

ℹ Karen Indesteege

Karen Indesteege is een grafisch ontwerper met een sterke passie voor het behartigen van creativiteit en artistieke expressie. Karen is medeoprichter van het kunstenaarscollectief La Totémika en heeft een sleutelrol gespeeld bij de creatie en promotie van artistieke evenementen.


Voor deze gelegenheid brengt Karen Indesteege, als curator van de tentoonstelling "El Viaje de Las Semillas", een groep kunstenaars samen die eenvoudige, maar diepgaande concepten onderzoeken. De tentoonstelling, gelegen in het hart van Brussel, is een verwezenlijking van Karens visie en toewijding aan de beeldende kunsten om diversiteit en innovatie in de hedendaagse kunstwereld door te trekken door samenwerking en artistieke waardering te stimuleren. Het bezoek aan de tentoonstelling belooft de bezoeker onder te dompelen in een kleurrijke reis die de rijke perspectieven laat zien die deze kunstenaars naar de hedendaagse kunstscene brengen.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM