Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Solidariteit in actie: De Berg van Barmhartigheid bevriest de rente tijdens de gezondheidscrisis

De Raad van Bestuur van de Berg van Barmhartigheid heeft besloten dat leners geen extra rente zullen betalen naar aanleiding van het coronavirus! Het persartikel in BX1 geeft commentaar op deze beslissing (vertaling):

"Mensen die een voorwerp hebben verpand bij de Berg van Barmhartigheid in Brussel lopen niet het risico extra rente te betalen naar aanleiding van de sluiting van de Berg van Barmhartigheid als gevolg van de gezondheidscrisis door het coronavirus, meldt directeur Étienne Lambert in La Capitale.

De Berg van Barmhartigheid helpt al 400 jaar Brusselaars in nood die een voorwerp in pand willen geven om aan geld te komen om rond te komen. De Brusselse instelling is momenteel gesloten als gevolg van de gezondheidscrisis door het coronavirus. Maar volgens de directeur van de Berg van Barmhartigheid, Étienne Lambert, geïnterviewd in La Capitale, staan er bijna 50.000 leningen uit en is de instelling nog steeds bereikbaar via e-mail.

De items die momenteel in pand zijn gegeven zullen tevens niet worden verplaatst tijdens de sluiting. "Geen van deze items zal te koop worden aangeboden," verzekert de directeur. "Ze blijven bij ons opgeslagen. De verkoop is begin maart gestopt. De uitdaging voor onze leners is niet om hun verpande spullen terug te krijgen, maar om er zeker van te zijn dat ze niet verkocht worden en dat ze ze terugkrijgen als we weer open gaan. Op dit moment weten we niet echt hoe het zit met de mogelijke besmetting van de panden. Dus we proberen manipulaties te voorkomen.

De directeur verzekert ook dat er tijdens de lockdown geen extra rente in rekening zal worden gebracht op de verstrekte leningen."
Vorige
Volgende
Solidarité en action : le Mont-de-Piété gèle les intérêts pendant la crise sanitaire