Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Belangrijke informatie

32 à 35 veilingen/jaar

15 gewone verkopen, 15 thematische verkopen en 4 of 5 speciale verkopen met uitzonderlijke stukken samengebracht

Ethisch verkopen

Als dankzij u het voorwerp in het veilinghuis voor meer wordt verkocht dan de persoon ons verschuldigd is, krijgt hij HET HELE VERSCHIL terug

Aantrekkelijke verkoopkosten

De verkoop van elk lot wordt slechts met 20% verhoogd (+ eventuele volgrechten)

Beschikbaar

Onze schatters zijn experts op hun gebied en de beschrijving van elk lot is nauwkeurig en eerlijk

Gids voor kopers

Zodra u akkoord bent gegaan met onze verkoopvoorwaarden en ons een kopie bezorgde van de hierboven gevraagde documenten, zijn er 4 manieren om tijdens onze verkopen mee te bieden: 

  • In de veilingzaal: de veilingzaal is vrij toegankelijk voor het publiek zonder dat vooraf een zitplaats moet worden gereserveerd. U moet zich echter voor de verkoop inschrijven bij een van de loketten om een bordje met een biedernummer te krijgen. Wanneer u biedt, zal dit nummer u identificeren.
  • Telefonisch: we aanvaarden aanvragen van klanten om telefonisch gebeld te worden voor één of meerdere loten tot 11.30 uur op de dag van de verkoop.
    Neem hiervoor telefonisch (02/512 81 83), per e-mail (veilingen@bergvanbarmhartigheid.be) of ter plaatse (loket n°12) contact met ons op vóór 11u30 op de dag van de verkoop. Uw aanvraag dient in ieder geval het klantennummer, het telefoonnummer waarop u bereikbaar zult zijn, het nummer van het gewenste lot, de korte omschrijving en/of het gewicht te vermelden.
  • Via aankooporder: we aanvaarden aankooporders tot 11u30 op de dag van de verkoop. Vul gewoon dit formulier in. Dit kan ter plaatse (loket n°12) of door contact met ons op te nemen via e-mail (ventespubliques@montdepiete.be). Het aankooporder dient in ieder geval het klantnummer, het nummer van het gewenste lot, de korte omschrijving en/of het gewicht te vermelden, evenals het aangeboden bedrag exclusief de verkoopkosten.
    ⚠ Opgelet: als er twee aankooporders met een gelijk bedrag zijn, wordt het eerst ontvangen bod in aanmerking genomen.
  • Online (alleen speciale verkopen): via het Drouot.com platform. U dient zich 24 uur voor de verkoop te registreren via deze website. Er is geen extra commissie.

Let op: De Berg van Barmhartigheid draagt zo goed mogelijk zorg voor uw aankooporders en uw aanvragen om gecontacteerd te worden per telefoon. Onze instelling kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele ontbrekende vermeldingen of problemen met de communicatie. Zo kan de Berg van Barmhartigheid bijvoorbeeld niet verantwoordelijk worden gehouden voor fouten van de koper bij het vermelden van zijn klant- of telefoonnummer of zijn e-mailadres.