Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Balade » de Marie Baudoux, Michel Horanger & Christian Stordeur

Tentoonstelling « Wandelen » door Marie Baudoux, Michel Horanger & Christian Stordeur

Vluchtige indrukken van herinneringen aan speciale momenten of reizen. Een soort freeze-frames van gevoelens en sensaties. Drie beeldende kunstenaars, verschillend in hun technieken en aanpak, nemen u mee op reis. 

Tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, collages en keramiek.

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling:
Van 26 augustus tot 18 september 2022

Openingsuren van de tentoonstelling: 
Vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 18u

Vernissage: 
Vrijdag 26 augustus van 18 tot 22u

Gratis toegang, zonder reservatie

 

ℹ KUNSTENAARS 

ℹ Marie Baudoux : 

Marie studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel, volgde een opleiding Textielontwerp aan de Nationale Hogeschool voor Beeldende Kunsten van La Cambre en volgde twee opleidingen Kunst- Therapie. 

Haar schilderijen behandelen drie thema's: (1) het bewustzijn van de schoonheid en rijkdom van de natuur met name van wilde dieren, hun menselijkheid en kwetsbaarheid; (2) het innerlijke kind als vonk van leven en creativiteit; en (3) de kleuren van de Middellandse Zee en hun invloed op onze gemoedstoestand.

Haar infographics behandelen ook drie thema's: (1) het belang van de omgeving om de rust te herstellen in een ontspoorde wereld ; (2) lezen als instrument voor autonomie; en (3) de natuur en cultuur opnieuw als essentieel beschouwen.

 

ℹ Michel Horanger : 

Al op zeer jonge leeftijd aangetrokken door tekenen en schilderen, en gepassioneerd door de plastische kunsten, schrijft Michel zich in aan de Nationale Hogeschool voor Beeldende Kunsten van La Cambre om de cursus fotografie te volgen.

Later, na zich voor zeefdruk te hebben geïnteresseerd, ging hij zich steeds meer met schilderkunst bezighouden als verlengstuk van zijn fotografie.

Zijn figuratieve schilderijen behandelen verschillende onderwerpen op een poëtische en enigszins surrealistische manier. 

Tegelijkertijd, ingeschreven aan een academie, maakt hij keramiek dat kleine toneelstukjes voorstelt met verschillende kleurrijke personages. 

 

ℹ Christian Stordeur : 

Als autodidact heeft Christian Stordeur altijd een passie gehad voor tekenen en schilderen.

Na een rechtenstudie en een rijke en gevarieerde atypische loopbaan, kon hij zich eindelijk vrij en volledig aan zijn passie wijden.

Hij schreef zich in aan de School voor Schone Kunsten in Waver, de Kunstschool in Ukkel en tenslotte aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Joost-Ten-Node. Na verloop van tijd kon hij zijn eigen persoonlijke experimenten ontwikkelen met voornamelijk grafiet, grafietpotlood voor grijstinten en tenslotte olieverf.

Aanvankelijk waren zijn tekeningen gebaseerd op de klare lijn, maar daarna werden ze meer uitgewerkt en wonnen ze aan diepte en contrast.

Zijn inspiratie haalt hij uit zijn vele reizen. Bepaalde thema's komen als een rode draad terug: vrachtwagens, steigers, gebladerte, straattaferelen en tenslotte deze laatste serie over architectuur en het Toscaanse landschap. 

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM