Onze diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve enkele uitzonderingen) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « The Art of Becoming through tales, reveries and mirrors »

Tentoonstelling « The Art of Becoming through tales, reveries and mirrors »

In het kader van de Brussels Pride verkent deze tentoonstelling de diversiteit van identiteiten en stelt dominante representaties in vraag via fotografie, schilderkunst en digitale kunst. Aleksandra Rowicka en Kristell in Wonderland bieden een inclusieve en geëngageerde blik, waarbij kunst een ruimte wordt voor dialoog en emancipatie van de LGBTQIA+-gemeenschappen.

Elk kunstwerk fungeert als een spiegel van innerlijke en maatschappelijke transformaties en nodigt bezoekers uit om na te denken over zelfconstructie, genderperceptie en de verhalen die onze identiteiten vormgeven.

Door de grenzen tussen realiteit en verbeelding, individueel en collectief te vervagen, onderzoekt The Art of Becoming through Tales, Reveries and Mirrors identiteit als een voortdurend evoluerend proces.

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE

Data van de tentoonstelling
Van vrijdag 9 tot zondag 25 mei 2025

Vernissage
Op vrijdag 9 mei 2025 van 18u tot 22u

Openingsuren van de tentoonstelling
Dinsdag (10u - 16u)
Zaterdag en zondag (11u - 16u)

Finissage
Op zondag 25 mei 2025 van 11u tot 16u

Gratis toegang, zonder reservatie en toegankelijk voor PBM

 

ℹ KUNSTENAARS

Kristell in Wonderland

Kristell in Wonderland is een gedurfde en visionaire visuele kunstenaar wiens werk de kruispunten tussen popcultuur, sociale kritiek en dromerige esthetiek onderzoekt. Met een verzadigde, levendige visuele taal, geworteld in een bewuste nostalgie, heruitvindt Kristell visuele codes om sociale normen, genderstereotypen en verwachtingen rond schoonheid en identiteit in vraag te stellen.

Door middel van haar fotoseries eigent ze zich universele culturele iconen toe – Barbie, Ken, religieuze figuren of filmreferenties – om ze een kritische diepgang te geven. Door te spelen met het contrast tussen de schijnbare lichtheid van haar composities en de diepgaande thema’s die ze aansnijdt, wordt haar werk een spiegel van de absurditeiten en sociale druk van onze tijd.

 

 Aleksandra Rowicka

Aleksandra Rowicka is fotograaf, schilder en digitaal kunstenaar, gevestigd in Brussel en afkomstig uit Polen. Haar werk verkent thema’s zoals identiteit, de connectie tussen vrouwen en de natuur, en de balans tussen traditie en innovatie in de kunst. Fotografie, schilderkunst en digitale technieken nemen een even belangrijke plaats in binnen haar creatieve proces.

Met haar schilderijen drukt ze de relatie tussen vrouwen en de natuurlijke wereld uit, waarbij ze texturen en kleuren gebruikt om emoties en verhalen op te roepen. Haar fotografie legt menselijke aanwezigheid vast en voegt zo een extra dimensie toe aan haar artistieke praktijk. Digitale kunst verrijkt haar verkenning en stelt haar in staat deze elementen te combineren en artistieke grenzen te verleggen.

Door deze drie media te combineren, creëert Aleksandra een dialoog tussen de fysieke en digitale wereld, en biedt ze nieuwe perspectieven op vrouwelijkheid, natuur en transformatie. Haar kunst is een fusie tussen traditie en technologie, waarbij ze onderzoekt hoe verschillende vormen van expressie kunnen samengaan en evolueren.


ℹ BRUSSELS PRIDE

Dit jaar is het thema van de Brussels Pride – In the Heart of Europe Unite, time to protect our rights. Het is een oproep om samen rechten als vrijheid, gezondheid, identiteit en de diversiteit van de LGBTQIA+-gemeenschap te verdedigen. Steeds vaker worden deze basiswaarden bedreigd. Dat gebeurt met verbodsmaatregelen of met druk, zowel in het binnen- als in het buitenland. De Brussels Pride wil er nogmaals op wijzen hoe belangrijk het is om op een vreedzame manier voor deze rechten op te komen. Bedoeling is ook om regeringen ertoe aan te sporen te handelen naar de internationale mensenrechtenverdragen. Het is van cruciaal belang iedereen te steunen, ongeacht afkomst, geslacht, religie, cultuur, huidskleur of beperking. De LGBTQIA+- gemeenschap heeft nog te vaak te lijden onder geweld en discriminatie, zowel fysiek, verbaal als online. Laten we ons verenigen, los van onze verschillen, generaties en grenzen, om elkaar te beschermen.

 

Vorige

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM