Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Outstitution Human Being »

Tentoonstelling « Outstitution Human Being »

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE

Data van de tentoonstelling
Van vrijdag 8 t/m zondag 24 november 2024

Tentoonstellingstijden
Binnenkort meer informatie

Op het programma:

. Workshop over het thema van de schilderkunst van de kunstenaar en het helpen van kansarmen (duur: 1u20): De leerlingen observeren en interpreteren de werken. Daarna zullen ze zich artistiek uitdrukken door middel van schilderen, muziek, ritme, theater en kunstzinnige therapie. De activiteit is gratis.
Reservering: Delphine Berryer 0478 21 52 62 en Flore d’Ansembourg 0486 19 08 87, artschool.asbl@gmail.com)

Gratis toegang, zonder reservering (behalve de workshop)

 

ℹ KUNSTENAARS & ORGANISATOREN

 Jean-Luc Moerman

Jean-Luc Moerman (1967) is een hedendaagse Belgische kunstenaar die vooral bekend staat om zijn monumentale interventies op iconische gevels en om de tatoeages die hij integreert in schilderijen en gevonden afbeeldingen van beroemdheden, naakten en politici. Hoewel hij op bijna alle media en oppervlakken werkt, met de hand en zonder gereedschap, blijft het uitgangspunt voor zijn expressie tekenen. De motieven die hij samenstelt verwijzen naar islamitische en Japanse kalligrafie, graffiti, organische tekeningen en biomorf design. Moermans werk wil de oppervlakkigheid van de mediacultuur en de complexe geschiedenis van de tatoeagekunst onderzoeken.

Jean-Luc Moerman heeft internationaal geëxposeerd in talloze galeries en musea, waaronder het Musée d'art moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg en het Shanghai Museum of Contemporary Art, maar ook in Japan, Dubai, Frankrijk en Italië. Hij woont en werkt in Brussel.

Met zijn non-profitorganisatie BicyclEat bestrijdt de kunstenaar honger door maaltijden per bakfiets te bezorgen bij daklozen.

 Art School

Art School wekt, in overeenstemming met de ideeën van PECA, de artistieke vezels van jongeren wakker, stelt hen in staat de werken van dichtbij te observeren, ze te vergelijken met oude kunst, de context van hun creatie te ontdekken, de emotie te voelen die ze oproepen en uiten zich via een artistiek gebaar dankzij schilderkunst, fotografie, video, muziek, ritme, theater en kunsttherapie, alles begeleid door twee ervaren kunsthistorici.

ℹ Karl Philips

Karl Philips (1984) verkent het snijvlak tussen private en publieke ruimte en onderzoekt de impact van economische krachten op privacy. Zijn werk varieert van installaties, modellen, performances en scenografieën, vaak doordrenkt van humor en ironie, om maatschappelijke concepten van waarde uit te dagen. Hij werkt vanuit een mobiele studio en hanteert een niet-traditionele levensstijl die zijn artistieke praktijk voedt. Zijn werken maken deel uit van prestigieuze collecties en hij biedt stages aan voor diegenen die de artistieke praktijk willen verkennen.

Jo Voets

Jo Voets (1958) woont in Brussel. Hij fotografeerde op meer dan 130 filmsets, waar niets is wat het lijkt.
Dat werk staat in sterk contrast met z'n straat- en reportagefotografie waarvan het realisme vaak confronterend is, maar nooit respectloos.
Laureaat van de Prix National de la Photographie Ouverte, Musée de la Photographie Charleroi.

Eva Kerremans

Eva Kerremans (1979) is van mening dat rhizomatische en anarchistische samenwerking noodzakelijk is voor een evenwichtige teamwerking. Als kunsthistorica, schrijfster/curator en kunstenaar werkt ze steeds als freelancer, buiten de instellingen om, om haar vrijheid van meningsuiting te vrijwaren zonder gecensureerd te worden.

Eva heeft veel empathie voor mensen die aan de rand van de samenleving staan: daklozen, krakers, mensen zonder papieren. Ze verdedigt hen via haar projecten om de ogen van de toeschouwers te openen.

Mathias Vancoppenolle

Het parcours van fotograaf en voormalig pedagoog Mathias Vancoppenolle (1978) bracht hem in contact met de gemeenschap van de dakozen en met de instellingen waarmee zij in aanraking komen.

In plaats van hun moeilijke levensomstandigheden te belichten biedt Vancoppenolle de bezoeker een ander perspectief met het verhaal van Michel Bart die in het heuvelachtige Luik zijn creativiteit gebruikt voor het vervaardigen en de verkoop van bijzondere wandelstokken.

 

Sylvian Patte

Sylvain Patte (1977) is een Belgische kunstenaar. Aanvankelijk opgeleid in decoratieve houtsculpturen, raakte hij geïnteresseerd in andere artistieke disciplines zoals dans en design, geïnspireerd door balans en de schoonheid van beweging. Zijn werken, gemaakt vanaf 2007, worden gekenmerkt door gehouwen stenen sculpturen, die onwaarschijnlijke vormen en visueel verbazingwekkende evenwichten benadrukken. Hij neemt deel aan diverse internationale symposia en zijn sculpturen worden tentoongesteld in verschillende steden over de hele wereld.

ℹ Philippe de Kemmeter

Philippe de Kemmeter (1964) is een illustrator die woont en werkt in Brussel. Hij werkt voornamelijk voor de pers en werkt regelmatig samen met Averdobe. Hij heeft ook een kinderboek geïllustreerd dat is uitgegeven door Lito. In 1999 won hij de Prix de la Gravure et de l'Image imprimée van de Communauté française de Belgique. In september 2002 won hij de Filofax wedstrijd “Le Temps maîtrisé”.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM