Let's art in Brussels 2024 is DE ontmoetingsplaats voor de Belgische kunstwereld.
17 kunstenaars stellen er hun schilderijen, beeldhouwwerken, foto's, juwelen en andere creaties voor. Samen willen ze de Belgische cultuur in al haar diversiteit in de kijker zetten.
ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE
Data van de tentoonstelling
Van dinsdag 12 tot zondag 24 maart 2024
Openingsuren van de tentoonstelling
- Dinsdag (10-16u)
- Woensdag (16-18u)
- Donderdag (16-18u) en nocturnes (18h-21u)
- Vrijdag (16-18u)
- Zaterdag en zondag (11-18u)
Gratis toegang, zonder reservering
ℹ DE KUNSTENAARS
ℹ Valérie Alter
De zee, met haar verschillende tinten, ongrijpbare diepten, oneindige nuances, omhullende zachtheid en plotselinge veranderingen, is een constante bron van inspiratie. Door de lens van haar camera legt Valérie Alter al deze elementen vast, op zoek naar het detail dat haar aanspreekt, al anticiperend op de finaliteit van haar werk wanneer ze de foto neemt.
Elke foto vormt zijn eigen schilderij. De afdruk van de tijd blijft de rode draad door haar werk en verankert het in het huidige moment.
Ze nodigt de kijker uit om zichzelf te verkennen en te bekijken in het reflecterende medium, waardoor haar artistieke universum wordt geopend waar kleuren en texturen een boeiende visuele reis creëren. Het reflecterende medium, fotografie en hars vormen een geheel in haar artistieke universum.
ℹ Charles Chojnacki
"METROPOLIS" is zijn visie op onze steden. Het is een omgeving van hoeken, krommingen, lijnen en schaduwen, waar alleen een silhouet het grafisme doorbreekt, als enige natuurlijke vorm in dit universum waar het soms ook kan verdwalen. En wat als uit deze omzwervingen het gevoel van eenzaamheid is ontstaan dat in zijn beelden doorschemert? Charles Chojnacki verandert het reële in iets minder reëels en laat de kijker zijn eigen weg gaan, zijn verbeelding confronteren met die van hemzelf en misschien iets anders zien dan wat wordt aangeboden.
ℹ Peter Donders
"Mijn bestaan heb ik alles te danken aan mijn moeder, die mij het leven gaf. Ik ben diep dankbaar voor haar liefde en steun. Op mijn beurt wil ik de volgende generatie koesteren en ondersteunen, net zoals zij voor mij heeft gedaan. Het Mechegg Project is mijn manier om mijn inspanningen en liefde te wijden aan het eren en koesteren van mijn moeders belangrijke rol in mijn leven."
ℹ Caroline Dor
Met klei creëert ze, met brons geeft ze leven...
Met haar creaties brengt Caroline Dor hulde aan vrouwen en hun diepste emoties.
Haar uitsluitend vrouwelijke figuratieve werken proberen, door de poses en houdingen die ze kiest, een positieve emotie, een gevoel van kalmte en zenitude uit te drukken...
Wanneer haar sculpturen tot leven komen voor de verbaasde blik van een voorbijganger, weet ze dat ze haar missie heeft volbracht.
Elk stuk wordt een verhaal op zich, een spiegel die de gevoelens weergeeft die ze heeft ervaren en ons uitnodigt om na te denken, te genieten, ons goed te voelen...
ℹ Duga
Duga's werk is gebaseerd op spontaniteit en instinct. Hij stelt voortdurend vragen over de mens en werkt eindeloos omdat hij weet dat zijn vragen voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Hij is geïnteresseerd in de mens, zijn innerlijke leven, zijn lijden, zijn geluk, zijn vreugde, zijn verdriet, zijn inconsistenties, zijn angsten, zijn eenzaamheid, zijn demonen, zijn sociale leven, enz. (een mengeling van neo-expressionisme, art brut, vrije figuratie en kinderkunst).
"Ik probeer met mijn schilderijen geen boodschap over te brengen. De kijker kan zien wat hij of zij wil. Elk doek is een beetje als een spiegel; elke kijker ziet er zijn eigen leven in en projecteert zijn eigen beeld op basis van zijn eigen ervaring. Een doek bestaat door de maker, maar ook en vooral door de kijker. Als ik teken of schilder, stel ik vragen".
ℹ Joëlle Dulière
Als schilder en illustrator in haar vrije tijd zet ze een idee of concept om in beelden. Een penseel, een potlood, een Rötring-punt of een digitale stift, eenmaal op het oppervlak geplaatst, vertelt ze een intens en origineel verhaal.
Ze kijkt naar de werkelijkheid en voegt er een denkbeeldig delirium aan toe, meestal heel kleurrijk. Afhankelijk van de stemming en de situatie creëert ze burleske, duistere of grillige personages. Ze beeldt de menselijke natuur graag uit op een allegorische en karikaturale manier. Haar doel is om de beste contrasten te vinden: kleuren, vormen, enz., om een levendige omgeving te creëren waarin haar personages evolueren!
ℹ Marianne Goffard
Schilderijen zo rond als luchtbellen die de atmosfeer in zweven om ons te laten dromen van denkbeeldige landschappen, uitzichten op de oceaan, sterrenbeelden aan de hemel. Het is evenveel lucht als kunst. Zachte, heldere kleuren, transparantie en glans met een vleugje goud.
ℹ Mireille Grigorieff
Door haar abstracte kunst kanaliseert Mireille Grigorieff een gevoeligheid die reizen oproept. Ze stort zich met emotionele intensiteit op abstractie, waarbij elk doek een stille dialoog van kleur en vorm wordt, die uitnodigt tot contemplatie.
ℹ Lily B
Na haar studies aan de kunstacademie van Vilvoorde en in andere schilderateliers heeft Lieve Bracke haar eigen stijl ontwikkeld, een geometrische, 3D-stijl die kleurrijk maar sober is, altijd vrolijk. Ze zoekt harmonie tussen vormen en kleuren. Soms creëert ze een indruk van beweging en introduceert ze perspectief. De terugkerende elementen in LilyB's werk zijn doek, het hout dat ze zaagt en schuurt, en kleur. De schilderijen zijn soms figuratief maar vaak abstract, waardoor iedere kijker vrij is om er zijn eigen betekenis aan te geven. Dit is dynamische kunst, en de perceptie van het schilderij varieert afhankelijk van de hoek en de schaduwen.
ℹ Anne Portzenheim
Anne is een human resources consultant met een passie voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van individuen.
Buiten het werk vindt Anne een bron van inspiratie en ontspanning in de kunst van het beeldhouwen.
Haar vermogen om contact te maken door empathisch te luisteren wordt ook weerspiegeld in haar werk.
Onder haar behendige handen komt klei tot leven, het vastleggen van de zachtheid, het licht en de sereniteit van het menselijk bestaan. Haar sculpturen, als fragmenten van dagdromen bevroren in de tijd, vangen de essentie van de menselijke ervaring, met gevoeligheid en detail.
Dompel jezelf onder in haar wereld waar de magie van emotie en vorm elkaar ontmoeten, en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van het zijn.Werken in klei, hars en brons.
ℹ Frédéric Reddmann
Frédéric Reddmann is een multidisciplinair kunstenaar. Na 10 jaar onderzoek in schilderkunst, collage en beeldhouwkunst keerde hij terug naar de essentie van zijn beroep als computer graphics designer: digitale beelden. Met de komst van kunstmatige intelligentie zet hij zijn onderzoek als schilder om in digitale vorm. Hij beeldhouwt zijn beelden met woorden en vertaalt zijn kleurrijke visie in emotie om een humanistisch universum te creëren dat ons raakt en ons herinnert aan onze gevoeligheid als levende wezens.
ℹ Idalie Rey
Idalie de Werszowec Rey, juriste van opleiding, vervolgt haar artistieke opleiding aan de academies van Watermaal-Bosvoorde en Eigenbrakel. Door de digitale transformaties van haar foto's onthult Idalie de natuur zoals wij die kennen. Ze concentreert zich op de vorm van de bladeren, de delicatesse van het ontwerp, de elegantie van de kromming van een tak en biedt ons kleurrijke plantencomposities. Ontsnap in haar droomwereld van ingewikkeld ontworpen bladeren en dynamisch gebogen grassen.
ℹ Emmanuelle Rohrlich
Emmanuelle Rohrlich creëert al enkele jaren eclectische sieradencollecties die geïnspireerd zijn op haar verschillende artistieke praktijken: graveren (papieren sieraden) en keramiek (porseleinen sieraden). Nu ze is opgeleid in metaalbewerking en juwelen, blijft ze trouw aan haar smaak voor bescheiden of ongebruikelijke materialen en presenteert ze haar gloednieuwe collectie "Wires", gemaakt van gerecycled elektriciteitsdraad, naast haar kenmerkende collectie "Bulles", een collectie van eenvoudige, lichte vormen.
ℹ Elizabeth Shaw
ℹ Edmundo Solari
"Solari, een man van metaal, gebruikt dit koude materiaal om te praten over de man in de straat, de gemiddelde burger die in onmin leeft met de wereld om hem heen, soms met een koffer in de hand, emigreert zoals hijzelf (van Uruguay naar Brussel), zijn personage is op zoek naar een andere plaats, een andere toekomst.
Dit personage, voortgekomen uit zijn creatie en zijn gevoeligheid, is volkomen universeel, zonder enig bijzonder teken maar met een duidelijk verlangen om anderen de hand te reiken, om te communiceren, soms zijn eigen leven in evenwicht brengend, een dichter verloren in het dagelijks leven als een personage uit een film van Jacques Tati", Anita Nardon, kunstcriticus.
ℹ Myriam Tombeur
Myriam Tombeur is psycholoog. Ze ziet haar werk als kunstenaar als een metafoor voor haar werk als therapeut. Ze leidt materialen zoals pleisters en stof af van hun oorspronkelijke functie door kleur te gebruiken. Kleur is haar taal. Ze is gevoelig voor de vibraties die ervan uitgaan, voor de oproep aan het onbewuste die hun compositie uitlokt.
Het is de combinatie van kleuren die de nuances en contrasten creëert die leiden tot evenwicht, die toegang geven tot een vorm van harmonie, tot een sublimerend hiernamaals.
ℹ Marc Vercruysse
Marc begon in 2012 als autodidact met schilderen. Hij wisselt graag af tussen turbulente, snelle acrylschilderijen en langzamere, geplande werken, vaak met een surrealistische twist. Zijn doel is om de schoonheid van chaos en turbulentie te onthullen door middel van vloeibare acrylverf, die de kijker meeneemt naar denkbeeldige werelden in de ruimte en de toekomst.
ℹ DE ORGANISATOREN
ℹ Made in Belgium
Een platform dat gratis zichtbaarheid biedt aan iedereen die een passie, een product, een dienst, een talent, een lokale knowhow wil delen... "Made in Belgium"!
ℹ Marianne Goffard & Valérie Alter
Deze twee kunstenaressen organiseren ook deze tentoonstelling.