Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Exposant 3 »

Tentoonstelling « Exponent 3 »

3 Artiesten,
3 Werelden,
Verbonden door verbeelding en gedrevenheid.
Een schilder, een beeldhouwer en een duizenpoot.
3 universums die mekaar versterken en aanvullen.

Impressies van natuur en mens.

 

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE

Data van de tentoonstelling
Van donderdag 5 t/m zondag 15 december 2024

Openingsuren van de tentoonstelling

  • Dinsdag 10/12: 10u - 16u
  • Donderdag 12/12: 17u - 21u
  • Zaterdag en zondag 7, 8, 14 en 15/12: 11u - 16u

Opening
Donderdag 5 december van 17u tot 21u

Op het programma

  • Zondag 8/12 om 14u: traditionele Georgische polyfone liederen door het Mezoblebi-koor

Gratis toegang, zonder reservatie

  

ℹ DE KUNSTENAARS

Bernard Van Den Berge (schilderijen)

Bernards werk is niet uitsluitend landschappelijk, maar de natuur is vaker wel dan niet het uitgangspunt en de rode draad in zijn picturale onderzoek. Als levenslange natuurliefhebber schildert hij naar foto's en persoonlijke schetsen, maar onthoudt zich bewust van elke zoektocht naar perfecte figuratie. De natuur werkt als een activator van de verbeelding, die zijn penselen en emoties vrijmaakt, wat resulteert in werken die min of meer figuratief zijn, soms neigend naar abstractie, en die de kijker het landschap van zijn of haar keuze laat ontdekken.

  

Greet Busselot (mixed media)

Greet is geboren in Halle, opgegroeid in Dworp en woont nu weer in Halle. In 1991 studeert zij af als fotograaf aan Sint-Lukas Brussel. Doorheen de jaren heeft zij heeft het geluk les te krijgen van een aantal zeer boeiende inspirerende mensen, die de juiste deurtjes in haar hoofd openen. Het begin van een lange artistieke reis. Zij werkt rond verschillende thema’s: huid, kwetsuren, vergankelijkheid… steeds met ‘de mens’ als centraal gegeven.
Haar creativiteit neemt verschillende vormen aan. Zij gebruikt het medium dat zich aandient. Van collage tot inkt, van verf tot fototoestel, van gevonden materialen tot tape, van kopspelden tot garen.

Luc Mahiant (sculpturen)

Als meubelmaker, meubelmaker, restaurateur en ontwerper sinds 1982 is hij gepassioneerd door hout in al zijn vormen en toepassingen.

Dan is er ook nog de beeldhouwkunst, waarvan hier enkele voorbeelden zijn, onder andere, die getuigen van zijn bijzondere interesse en het steeds hernieuwde plezier om de schoonheid en warmte van dit kostbare, uitzonderlijke materiaal te onthullen.

 

ℹ GEORGISCHE POLYFONE LIEDEREN

Mezoblebi

Mezoblebi, opgericht in 2018 in Leuven, is een buurtkoor dat gepassioneerd is door de rijkdom van de Georgische polyfonie. Sinds zijn oprichting zet het zich in om deze unieke muzikale traditie te ontdekken en te vieren.

In 2023 had Mezoblebi de eer gastheer te zijn van het Tbilisi Folk Festival in Georgië, een onvergetelijke ervaring. Het koor nam ook deel aan verschillende Europalia Georgië-projecten en trad op in Oostende, Gent en Leuven.

Vorige

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM