Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Couleurs du monde et son histoire »

Tentoonstelling « Couleurs du monde et son histoire »

De tentoonstelling « Couleurs du monde et son histoire » (kleuren van de wereld en haar geschiedenis) nodigt je uit om de wereld rond te reizen en verschillende vormen, kleuren, textiel, structuren en materialen te ontdekken.

Achter elk werk schuilt een verhaal, verteld door de kracht van beelden gecreëerd door schilderijen, textiel of sculpturen. Tijdens deze artistieke reis maak je kennis met verschillende technieken, harmonisch verweven met elkaar.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Data van de tentoonstelling
Van vrijdag 29 maart tot zondag 14 april 2024

Openingsuren van de tentoonstelling
Donderdag (10u30 - 21u) en weekends (10u30 - 18u)

Vernissage
Vrijdag 29 maart van 18u tot 22u

Gratis toegang, geen reservering nodig

OP HET PROGRAMMA
Er is een jazzconcert bij de vernissage.

 

ℹ DE KUNSTENAARS

ℹ Ndelela

Ndelela

Mijn werk is geïnspireerd op de gevarieerde stijlen van de Afrikaanse vrouw en de cultuur van het continent, die schoonheid en kracht uitstralen. Ik heb binnen die geest mij het afgelopen jaar toegelegd op creaties die Afrikaanse maskers weergeven met een hedendaagse en soms kubistische toets. Een masker laat toe om een bepaald gelaat weer te geven dat door iedereen op een andere manier kan worden gelezen. Iedere keer dat men naar een gezicht kijkt, ontdekt men iets nieuws en kan men een ander verhaal lezen dat de ziel van de Afrikaanse schoonheid en cultuur weerspiegelt alsook het mysterie errvan. Het is een feit dat de schoonheid van Afrika zo krachtig is dat ze niet enkel ervaren wordt, maar ook gedroomd wordt. Achter elk masker zit een gezicht, maar welk gezicht wordt het vandaag?

 

ℹ Joëlle Picquet

Joelle Picquet

In 1990 ontdekte Joëlle de textielkunst en de mogelijkheden om te spelen met kleuren, materialen en stoffen waarop ze al haar creativiteit kan loslaten en haar beheersing van de naald kan tonen (haar creaties zijn voornamelijk met de hand gemaakt).

Als studente aan de Academie voor Schone Kunsten van Charleroi in Textielkunst verdiepte ze haar technische en artistieke kennis.

Na in Afrika, Brazilië en India te hebben gewoond en gereisd, ontdekken we in haar werk eveneens de passie voor deze landen en hun kleuren!

In januari 2018 ontdekte ze India verschillende textieltechnieken: indigo verven, weven, borduren... zijde, katoen... oneindige rijkdommen voor haar creatief proces.

 

ℹ Bertrand Catteuw

Bertrand Catteuw

Bertrand Catteuw volgde een opleiding beeldhouwen aan de Koninklijke academie van Gent (1984). Hij maakt eigenhandig figuratieve beeldhouwwerken in klei. Het zijn realistische natuurgetrouwe figuren, soms autobiografisch. Van de beeldhouwwerken in klei maakt hij een mal. Met de mal gaat hij naar de bronsgieter er de beelden in brons giet.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM