Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Winnaars van de tentoonstelling "Be.NEXT" van de Brussels Jewellery Week

Op vrijdagavond 29 april vond het eerste deel van de prijsuitreiking plaats tijdens de opening van de tentoonstelling « Be.NEXT» in de Freddy Thielemans tentoonstellingsruimte van de Berg van Barmhartigheid. Dit in het kader van het internationale hedendaagse juwelenevenement van de « Brussels Jewellery Week ». 

De prijs « Berg van Barmhartigheid en Maison De Greef » werd toegekend aan de student Annick De Stobbeleir van de school « d’Academie Beeld » van Sint-Niklaas.
Deze prijs beloont de creatie van een hedendaags juweel. 
De laureate werd gekozen door het team van deskundigen van de Berg van Barmhartigheid op basis van drie criteria: techniciteit, draagbaarheid en originaliteit. 
De prijs is een cheque ter waarde van 500 €. 
Hij werd gepresenteerd door de voorzitter en de operationnel directeur van de Berg van Barmhartigheid, Jean-Louis Péters en Jan Declercq.

Een eervolle vermelding was er voor studente Tieke Scheerlinck van « Sint Lucas School of Arts » van Antwerpen. 

Deze zondag 1 mei vond dan het tweede gedeelte van de prijsuitreiking plaats, meteen de afsluiter van deze « Be.NEXT » tentoonstelling. 
De prijs van het publiek werd toegekend aan de student Joni Van de Velde van « SYNTRA Juweelopleidingen ».
Om deze toe te kennen werd een wedstrijd georganiseerd: gedurende de ganse tentoonstelling konden de bezoekers hun stem uitbrengen op een van de creaties van de studenten. 
Als prijs werden twee abonnementen « museumPASSmusées » geschonken, het meest uitgebreide abonnement voor de Belgische musea dat gedurende een gans jaar toegang geeft tot de meer dan 200 deelnemende musea.
De prijs werd uitgereikt door Sandra Kleimberg, één van de oprichters van de stichting « Les Brucelles », en organisatrice van het evenement « Brussels Jewellery Week ».

Deze prijzen werden in het leven geroepen om de kwaliteit en de diversiteit van het onderwijs in de Belgische scholen en academies voor hedendaagse juwelen in de verf te zetten. Ons gemeenschappelijk doel met het team van de Brussels Jewellery Week is ook om studenten een ongekende zichtbaarheid te bieden en hen te helpen naam te maken in de sector. 

prijs Berg van Barmhartigheid en Maison De Greef Be Next

 

prijs van het publiek Be.Next Berg van Barmhartigheid

Vorige
Volgende
Les Lauréats de l'expo « Be.NEXT 2022 » de la Brussels Jewellery Week