Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Winnaars van de « Be.NEXT 2024 » tentoonstelling op de Brusselse Jewellery Week

Op vrijdagavond 26 april 2024 vond het eerste deel van de prijsuitreiking plaats tijdens de opening van de « Be.NEXT » tentoonstelling in het kunstcentrum van de Berg van Barmhartigheid (Freddy Thielemans ruimte) als onderdeel van het internationale hedendaagse juwelenevenement « Brussels Jewellery Week ».

De Berg van Barmhartigheid prijs werd toegekend aan Chang Chan Young, student aan de « AP Royal Academy of Fine Arts » in Antwerpen.

De prijs "Technische verwezenlijking en creativiteit" ging naar Ute Van Der Plaats, een student aan de « RHoK Academie » in Brussel.

De winnaars werden gekozen door het team van experts van de Berg van Barmhartigheid.
Elke prijs bestaat uit een cheque van 250 €.
Ze werden overhandigd door de Algemeen Directeur van de Berg van Barmhartigheid, Benoît Provost.

De prijs van het organisatieteam « Les Brucelles » ging naar Luc Balthazar van « Academie Haspengouw Beeld / Saint-Trond ».

Op zondagavond 28 april 2024 vond het tweede deel van de prijsuitreiking plaats om de tentoonstelling af te sluiten.
De publieksprijs werd uitgereikt aan studente Renée Leroy Viérin van de school « Sint-Lucas » in Antwerpen.
Er werd ook een wedstrijd georganiseerd. Gedurende de hele tentoonstelling konden bezoekers stemmen op één van de creaties van de leerlingen.
De prijzen werden uitgereikt door Sandra Kleimberg en Silke Fleischer, twee van de oprichters van de vereniging « Les Brucelles ».


Deze prijzen werden in het leven geroepen om de kwaliteit en de diversiteit van het onderwijs in de Belgische scholen en academies voor hedendaagse juwelen in de verf te zetten. Ons gemeenschappelijk doel met het team van de Brussels Jewellery Week is ook om studenten een ongekende zichtbaarheid te bieden en hen te helpen naam te maken in de sector. 

Vorige
Les Lauréats de l'expo « Be.NEXT 2024 » de la Brussels Jewellery Week
 

 

Crédits photo : S@rmad/thenobodyartist