Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Bezit een stukje geschiedenis: verkoop van de parketvloer van de Beurs van Brussel door de Berg van Barmhartigheid

De Stad Brussel heeft besloten onze instelling de symbolische taak toe te vertrouwen om de parketvloer van de Beurs te veilen - een unieke kans om zich een stukje Belgisch erfgoed toe te eigenen.

Tegen 2023 moet de Beurs van Brussel een stedelijke attractie worden waarin de bierwereld centraal staat. Het parket op de benedenverdieping moet daarom worden vervangen. In totaal gaat het om meer dan 1.200 m² eikenhouten vloeren.

Projectmanager Nel Vandevannet van La Bourse legt in een artikel in La DH uit hoe dit zal worden georganiseerd:
"We hebben ongeveer 55 pallets van 20 m2. De Berg van Barmhartigheid organiseert twee sessies op 30 september en 7 oktober [2020] van 10 tot 19 uur. Geïnteresseerden kunnen naar de Beurs komen. Deze veiling maakt deel uit van het streven van de Stad Brussel om de circulaire economie te optimaliseren. Het doel is niet om winst te maken. Er is geen startprijs. Kopers worden uitgenodigd om een enveloppe in een stembus te doen die geopend wordt door een deurwaarder. De hoogste bieders gaan met hun pallets naar huis. Het is een stukje van ons erfgoed. We denken dat het voor veel mensen in Brussel interessant kan zijn."

Bekijk de reportage van BX1 en die in de DH.
Vorige
Volgende
Possédez un morceau d'histoire : vente du parquet de la Bourse de Bruxelles par le Mont-de-Piété