Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Mali-ka-di's tentoonstelling "Mali textiel" een groot succes: onschatbare hulp voor onderwijs in Mali

De tentoonstelling "Mali-textiles" van Mali-ka-di, die van 22 juli tot 6 augustus 2023 plaatsvond in ons kunstcentrum (Freddy Thielemans ruimte), was een groot succes. De tentoonstelling bestond uit bogolans (katoenen stoffen geverfd met plantaardige kleurstoffen) van hedendaagse Malinese kunstenaars. Bijna alle stukken werden verkocht. Ze droegen bij aan een belangrijk project: onderwijs voor kinderen (vooral meisjes) in Mali.

De opbrengst van de tentoonstelling, in combinatie met steun van de Provincie West-Vlaanderen, zal de uitbreiding financieren van de Mali-ka-di school in Mali in 2024, met een tweede verdieping, goed voor vier nieuwe klaslokalen.
Momenteel zijn er in totaal 195 leerlingen (waaronder 63 meisjes), met een gemiddelde van 40 leerlingen per klas.

De teams van Mali-ka-di en de Berg van Barmhartigheid willen hun dank uitspreken aan alle sympathisanten en donateurs. Hun steun draagt rechtstreeks bij aan de verbetering van de onderwijsomstandigheden in Mali. De Berg van Barmhartigheid is ontzettend blij dat zij heeft kunnen deelnemen aan dit prachtige project door haar kunstcentrum ter beschikking te stellen.
Vorige
Volgende