Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Solidariteitsveiling voor daklozen in Brussel

Op dinsdag 13 december wordt op initiatief van de liefdadigheidsinstelling BicyclEat, vertegenwoordigd door Jean-Luc Moerman, in samenwerking met de Berg van Barmhartigheid van de Stad Brussel een "Solidariteitsveiling" georganiseerd. Alle winst gaat naar de daklozen. Het doel van deze verkoop is om fondsen te werven om in Brussel elke dag tot 200 warme maaltijden in bakjes en waterflessen te kunnen blijven bezorgen per fiets. 

Het was tijdens het fietsen in Brussel dat Jean-Luc Moerman de urgentie van de situatie inzag. Er zijn steeds meer plaatsen in onze samenleving waar mannen, vrouwen en kinderen, aan hun lot overgelaten, in de meest precaire omstandigheden hun toevlucht zoeken (ongezonde gebouwen, parken op de openbare weg). In de marge van ons systeem hebben ze, ongeacht hun situatie, geen rechten, geen middelen van bestaan en proberen ze zich zo goed mogelijk te redden.

Het is voor Jean-Luc en enkele vrienden onmogelijk om niet te handelen en daarom bezorgen ze al maanden warme maaltijden, soep of water aan deze "onzichtbare" mensen per bakfiets. Deze maaltijden worden momenteel verzorgd door het Restaurant Alice (aan de Louizalaan), Great Traiteur en het restaurant van de ULB: La Turbean. 

De fiets is het ideale bezorgsysteem omdat het de daklozen overal en zonder agressie kan bereiken. Dit maakt het gemakkelijker om mensen te benaderen die, verzwakt door honger en soms ziekte, in angst leven.

De huidige energiecrisis brengt sommige gezinnen in verschrikkelijke situaties. Sommigen hebben alles verloren en hebben dringend hulp nodig. 

Raakt dit initiatief je? Zie hier hoe je kunt deelnemen: 
Koop een van deze kunstwerken op 13 december (loten 1 tot 39 en 45 tot 47).
 Door uzelf te trakteren, helpt je BicyclEat materiaal en voedsel te kopen om deze operatie op lange termijn te financieren en dagelijks een maximaal aantal daklozen in Brussel te helpen.

Het zal mogelijk zijn ter plaatse te bieden, online op het veilingplatform Drouot.com, per aankooporder of telefonisch. 

→ De veilingcatalogus vind je hier

Wij danken je bij voorbaat voor jouw deelname aan deze solidariteitsactie. 

Vorige
Volgende
Vente aux enchères solidaire au profit des sans-abris à Bruxelles