Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Herdenkingsmunt : hoe kan je hem verkrijgen?

Op vrijdag 9 november 2018 hebben we de pers en enkele vrienden uitgenodigd om onze herdenkingsmunt te presenteren.

Deze gebeurtenis eert onze 400ste verjaardag. Dit gaat dan ook gepaard met speciale evenementen waaronder deze herdenkingsmunt.

Als onderdeel van de voorbereidingen van dit jubileum hebben we contacten proberen te leggen met Bpost voor een herdenkingsmunt. Maar na meerdere aanvragen werd deze afgewezen.

De herdenkingsmunt daarentegen genoot onmiddellijk van een positieve aandacht van de minister van Financiën en van mevrouw Van Herzele (Belgische Koninklijke Muntmeester).

Dankzij de ontwerpers van de Koninklijke Munt is de herdenkingsmunt prachtig. Deze werd in België ontworpen , maar in Nederland geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, vanwege economische maatregelen door de Belgische regering. Die samenwerking is er ééntje die we mogen onderlijnen aangezien die optimaal blijkt te werken.

Wat is dan logischer, ten slotte, dan de oudste financiële instelling van het land te vieren door een herdenkingsmunt te slaan. Geld, zoals de Berg van Barmhartigheid, hebben gemeen dat hun geloofwaardigheid berust op een essentiële waarde : het vertrouwen.

Wil je deze herdenkingsmunt ook hebben ?

Dan kan je deze bestellen via de volgende link


 

Vorige
Volgende
Une pièce commémorative frappée à notre effigie - où l'acheter ?