Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Diversificatie van aanvaarde panden

Al bijna drie jaar is de instelling bezig met een strategie van diversificatie van de toezeggingen. De media brengen de feiten in de pers. Hier is een uittreksel uit het persartikel van Sudinfo La Capitale :

Vertaalde tekst: “(...) De Berg van Barmhartigheid, opgericht in september 1618, zal in 2018 zijn 400ste verjaardag vieren. Het initiatief werd destijds opgericht om te strijden tegen de woekerrente van Lombardische bankiers die rentetarieven tot 150% in rekening brachten. zeer snel overgenomen door de overheid. Tegenwoordig wil de Mont een kredietorganisatie zijn die voor iedereen toegankelijk is en een kredietsysteem aanbiedt dat nergens anders bestaat. “Sinds de crisis van 2008 is traditioneel krediet steeds minder voor iedereen toegankelijk geworden. Zowel voor de laagste klassen als voor de middenklasse wordt het steeds moeilijker om te lenen. Hier is het kredietsysteem uitsluitend gebaseerd op het meegebrachte voorwerp en niet op andere garanties die de persoon kan meenemen. We lenen aan iedereen, zolang het object de bruikleen kan garanderen”, legt de directeur van de Berg van Barmhartigheid, Etienne Lambert, uit. “Wij lenen maximaal uit eigen middelen, wij hebben een maatschappelijke missie. Wij doen aan microkredieten, het idee is om een ​​toegankelijk aanbod te bieden waardoor iedereen winst kan maken.”

 Lees het volledige persartikel hier

 Lees ook andere nieuwsartikelen over hetzelfde onderwerp:

Vorige
Volgende