Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Renqu'Art » de Jagora (2023)

Tentoonstelling « Renqu'Art » door Jagora (2023)

Renqu'Art is een project dat wordt gerund door vrijwilligers van de non-profitorganisatie JAGORA. Deze vrijwilligers leiden een reeks creatieve workshops rond het thema migratie. Ervaren en minder ervaren kunstenaars van dichtbij en veraf (voornamelijk niet-begeleide minderjarige vreemdelingen) creëren en geven hun visie op migratie. Alle media zijn welkom! Schilderen, tekenen, fotografie, schrijven... wat je ook inspireert.

Interactieve animaties:
Twee vrijwilligers van het project "Migratie voorbij vooroordelen", een samenwerking tussen Ulb en Jagora, zullen twee interactieve activiteiten presenteren. De eerste zal deelnemers het verschil laten begrijpen tussen de begrippen stereotypen, vooroordelen en discriminatie. De tweede, het spiegelspel, laat zien dat migratie al heel lang en overal ter wereld bestaat.

Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen en hun mening over deze kwesties te delen.

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling
Van woensdag 5 t/m zaterdag 8 juli 2023

Openingsuren van de tentoonstelling
Woensdag (11u- 20u), donderdag en vrijdag (11u - 17u) en zaterdag (11u - 16u)

Vernissage
Woensdag 5 juli 2023 van 17u tot 20u

Interactieve animaties met ULB Engagé
Woensdag 5 juli 2023 (19u - 19u40)
Taal: FR

Gratis toegang, zonder reservatie

 

ℹ DE KUNSTERAARS & ORGANISATOREN:

ℹ Het project « Renqu'Art » door JAGORA vzw

"Renqu'art" is een woord uit de Kameroense taal dat jongeren hebben uitgevonden zodat ze zich vrij kunnen uitdrukken en discussiëren zonder dat hun ouders hen begrijpen. Brad, vrijwilliger bij Jagora.

Achter dit woord en dit project staat een hele groep vrijwilligers. Het zijn er bijna een dozijn, die hun tijd geven, verschillende activiteiten creëren en vervolgens samen en op eigen initiatief training geven bij Jagora vzw. Om het Renqu'art-project tot een goed einde te brengen, bieden de vrijwilligers deze creatieve momenten vervolgens aan het publiek in Brussel en Doornik aan. De deelnemers zijn voornamelijk MENA, niet-begeleide minderjarige vreemdelingen onder begeleiding van FEDASIL. De Renqu'Art-tentoonstelling is een kans om deze jongeren te ontmoeten die, dankzij het werk van de vrijwilligers, hun visie op de wereld, migratie en interculturaliteit met ons delen.

 

ℹ Het projet « Migratie voorbij vooroordelen » van ULB Engagé & Jagora

Sinds de vluchtelingencrisis van 2015 brengt het project Migration, beyond prejudice een groep vrijwilligers samen, gesteund door ULB Engagée en Jagora (CJD), met een gemeenschappelijk doel: het creëren en beheren van educatieve instrumenten over migratie, gericht op jongeren tussen 15 en 25 jaar.

 

Met de steun van:

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM