« Mixed Art » is een tentoonstelling van het kunstenaarscollectief Ars Varia vzw.
Het doel van Ars Varia is het verspreiden en promoten van verschillende kunstuitingen in een geest van diversiteit en kwaliteit.
Schilders, beeldhouwers, grafici en fotografen van alle leeftijden maken er deel van uit.
Ars Varia heeft momenteel twee afdelingen: fotografen en beeldende kunstenaars.
Van glas tot hout, over schilderkunst en juwelen van verschillende inspiratiebronnen presenteren de beeldende kunstenaars nu verschillende facetten van hun werk.
ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE
Data van de tentoonstelling
Van vrijdag 12 tot zondag 21 mei 2023
Openingsuren van de tentoonstelling
Dinsdag (10u-16u), vrijdag (10u-16u behalve op 26 mei) en in het weekend (11u-18u)
Vernissage
Data van de tentoonstelling Van vrijdag 26 mei 2023 tot zondag 11 juni 2023 Openingsuren van de tentoonstelling Dinsdag (10u-16u), vrijdag (10u-16u behalve op 26 mei) en in het weekend (11u-18u) Vernissage Vrijdag 26 mei 2023 van 17u tot 21u
Finissage
Zondag 11 juni 2023 van 14u tot 17u
LIVE juwelencreatie (Aziza Pinzi)
Zondag 28 mei (14u-17u30), zondag 4 juni (14u-17u30) en vrijdag 9 juni (10u-16u)
→ Gratis, zonder reservatie
Workshop boetseren van porseleinen juwelen (Béatrice de Greef)
Zaterdag 3 en 10 juni (14u-17u30)
→ Gratis, zonder reservatie
Gratis toegang, zonder reservatie
ℹ DE KUNSTENAARS:
ℹ Michel Cliquet
Michel Cliquet werd in 1947 in Brussel geboren. Na zijn studie architectuur werd hij computerconsultant en doceerde hij wiskunde. In 1992 richtte hij de uitgeverij Acanthe op, die hij tot 2006 leidde. Ere-curator van de Poémathèque Henri Falaise in Moeskroen. Tegenwoordig is hij mediator en coach voor persoonlijke ontwikkeling, auteur van talrijke dichtbundels, en tevens beeldhouwer en fotograaf.
ℹ Antonietta Corti di Curio
Antonietta is Zwitserse en woont en werkt in Brussel.
METAMORPHOSIS FACE: « Ik hou van de kwetsbaarheid en transparantie van gezichten, en terwijl ik blijf schilderen en verhaaldraden creëer, ben ik de laatste jaren vaak gestopt om getransfigureerde gezichten vorm te geven, met geobserveerde of gevoelde uitdrukkingen. Ik hou van verrassingen in het creatieproces; ze doen me denken aan het leven. Deze "gezichten" kunnen worden geïntegreerd en naargelang de gekozen plaats: opgehangen aan de muur, geïnstalleerd op een standaard of in een vitrine ».
Antonietta maakt sinds het begin van de jaren negentig ook schilderijen en verhalen van gesoldeerd koperdraad. Ongeacht de gebruikte techniek is de taal poëtisch, bijna muzikaal. Zij nodigt de bezoeker uit om zich door de creatie te laten doordringen en er herinneringen in te ontdekken.
ℹ Béatrice De Greef
Als beeldhouwer werkt zij vooral in klei en glas. Ze studeerde af in tekenen en aquarel aan de Kunstacademie van Sint-Joost-ten-Node en in glaskunst aan de Kunstschool van Braine l'Alleud waar ze momenteel nog keramiek studeert. Haar werk is geïnteresseerd in het levende, zij het menselijke, dierlijke, plantaardige of minerale.
Het oneindig kleine is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het werken met glas laat haar toe om naast het materiaal ook de rijkdom van het lichtspel op te zoeken.
Tegelijkertijd maakt zij ook juwelen, zodat zij de natuur kan sublimeren met andere materialen: zilver, natuurlijke parels en halfedelstenen.
ℹ Luc Delvaux
Zich ontdoen van alle herkenbare vormen van de zichtbare wereld stelt hem in staat een subtiele wereld van trillingen te bereiken, van door vormen en kleuren opgewekte golven, die hem in staat stellen zichzelf te bevragen en zichzelf te vinden in deze vrijheid. Hij vindt er zichzelf in zijn ware leven en raakt aan het essentiële. De scheppende kracht maakt het mogelijk het ego te vergeten en de energie vrij te laten stromen; deze verklaring is geen intellectuele constructie, maar een waarneming. Afhankelijk van de ervaring kunnen thema's naar voren komen, zoals onlangs het schrijven. Het droomgedeelte is ook zeer aanwezig, hij vindt er zijn werkelijkheid.
Zo wordt de kijker uitgenodigd om deze wereld van trillingen op een subjectieve manier te betreden en de tijd te nemen om de opgewekte sensaties in zich op te nemen. Kijken naar een kunstwerk, zich laten overspoelen door de sensaties ervan, is mediteren.
ℹ Corine Gosset
Een fotografe die haar bijzondere kijk op de natuur en de dingen met u deelt.
« Het moment vastleggen is waar het in de fotografie om draait. Dus door haar persoonlijke benadering van dit unieke moment, uit de vele mogelijkheden, waar haar blik opzettelijk of intuïtief heeft gekozen om de tijd stil te zetten, probeert Corine Gosset ofwel een getrouw en representatief beeld, ofwel een suggestief en metaforisch beeld te herstellen. Voor haar is fotografie een ontsnapping en zijn haar beelden een vertrekpunt voor een reis van de verbeelding waarvan de bestemming onzeker is. »
ℹ Aziza Pinzi
Haar opleiding: textielcreatie aan de academie van La Cambre en Sint-Pieters-Woluwe; keramiek aan de Beaux-arts en hedendaagse juwelen aan de RHoK-academie.
Ze combineert deze verschillende disciplines in haar kunst. Een mix van verschillende culturen, trends, herinneringen, zorgen, ervaringen, dromen... Een fusie-universum, verrijkt met verschillende en gevarieerde materialen. Een wereld van eigen creatieve complexiteit.
Haar collecties zijn gemaakt van zilver, koper, papier, draden en synthetische materialen. Verschillende technieken worden gebruikt: haken, weven, metaalbewerking, eigen experimenten en onderzoek.
ℹ Véronique Sabban
Voor deze tentoonstelling heeft zij een reeks juwelen geselecteerd die speciaal in de geest van recycling zijn gemaakt. Verschillende metalen en glazen elementen hebben een tweede leven gekregen in de vorm van een originele hanger.
Enkele schilderijen begeleiden deze "assemblage", waaronder "Puzzle", een doek bestaande uit platte vlakken met felle kleuren waaruit een gezicht ontstaat. Recycleren, assembleren, creëren, zijn de sleutelwoorden van mijn deelname aan deze tentoonstelling.
ℹ Nathalie Schaar
De Belgisch-Nederlandse Nathalie Schaar woonde vele jaren in Barcelona waar ze als autodidact begon te schilderen, daarna in Colombia, waar ze kunst studeerde. Ze exposeerde in Bogota en in Miami.
In 2016, terug in Brussel, volgde ze de opleiding Monumentale Kunsten aan de Academie van Boitsfort en sloot ze zich aan bij de groep Ars Varia. Ze nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen. In 2022 hield ze haar eerste solotentoonstelling.
Haar laatste werken, gebaseerd op gerecycleerd papier, kleur en draad, bieden een universum dat zowel geruststellend als elegant is, met speelse en poëtische geometrische vormen, met oneindige kleuren en variaties.