Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « Face cachée »

Tentoonstelling « Face cachée »

Met behulp van diverse technieken en materialen (zoals papier, tekenen, schilderen, acrylglas, porselein, brons, enz.) exposeren 7 kunstenaars gevoelige, poëtische werken die ontcijferd moeten worden om hun essentie te kunnen waarnemen.

Het betreft Benedicte de Meeus, Bilal Bahir, Christine Keyeux-Schnöller, Florine Dain, Lynn Meyer, Manon Bouvry en Sara Judice de Menezes.

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE 

Data van de tentoonstelling
Van 10 tot 20 augustus 2023

Openingsuren van de tentoonstelling

  • Donderdag 10 augustus 2023 van 16u tot 21u
  • Zaterdag 12 augustus 2023 van 11u tot 17u
  • Zondag 13 augustus 2023 van 11u tot 17u
  • Mandag 14 augustus 2023 van 11u tot 17u
  • Dinsdag 15 augustus 2023 van 11u tot 17u
  • Donderdag 17 augustus 2023 van 11u tot 21u
  • Zaterdag 19 augustus 2023 van 11u tot 17u
  • Zondag 20 augustus 2023 van 11u tot 17u

Workshop "monotypes" voor kinderen (van 5 tot 10 jaar)
Zaterdag 19 augustus van 15u tot 17u

Gratis toegang (tentoonstelling), zonder reservering

 

ℹ WORKSHOP  « monotypes »

Monotype, een druktechniek die wordt gebruikt om beelden over te brengen van het ene medium naar het andere, wordt hier gebruikt in de vorm van een afdruk of sjabloon. Deze leuke en spannende activiteit, geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar, geeft hen de kans om unieke, persoonlijke afdrukken te maken!

Met behulp van verschillende natuurlijke elementen zoals bladeren, veren en gedroogde bloemen begeleiden Manon Bouvry en Florine Dain kinderen bij het maken van herbruikbare stoffen tassen. Deze tassen worden versierd naar hun eigen smaak en inspiratie van dat moment!

We kijken ernaar uit om dit moment met jullie te delen 🌈🎨

→ Vrije bijdrage, zonder reservering
→ Datum:
zaterdag 19 augustus van 15u tot 17u

 

ℹ DE KUNSTERAARS

ℹ Benedicte de Meeus

Benedicte de Meeus

In de loop der tijd en met behulp van verschillende materialen, zoals brons en acrylglas, richten haar projecten zich op de zoektocht naar licht.

Bénédicte woont en werkt in Namen (België), waar ze afstudeerde aan de Académie des Beaux-Arts in volume/beeldhouwkunst.

 

ℹ Bilal Bahir

Bilal Bahir

Bilal Bahir vertelt zijn verhalen door ze te verweven met eerder geschreven verhalen, waardoor een ketting ontstaat die de tijd overspant. Zijn werken zijn een opeenstapeling van verhalen, sommige geschreven en andere getekend, en bieden ontroerende en poëtische creaties over uitdagende onderwerpen.

 

ℹ Christine Keyeux-Schnöller

Christine Keyeux

Christine werkt al vele jaren met papier en onderzoekt collage, weven, spinnen en knopen om sieraden, objecten en schilderijen te maken. Ze is voortdurend verrast door de oneindige mogelijkheden van dit materiaal.

 

ℹ Florine Dain

Florine Dain

Florine Dain, geboren in Namen in 1994, is schilder en restaurateur van oude kunstwerken en woont in Brussel. Haar werk verkent het thema van plaats, waarbij ze de nadruk legt op de ontmoeting tussen licht en schaduw, symbolische plaatsen en de dualiteit tussen hemel en aarde die de menselijke figuur vormgeeft. Ze bevraagt begrippen als grenzen, kaders en samenhorigheid en onderzoekt de manier waarop ons lichaam zich in de dingen integreert. Recentelijk heeft ze haar aandacht gericht op de verbinding, de tastbare verbinding die de grenzen van het gevoel omvat.

 

ℹ Lynn Meyer

Lynn Meyer

Lynn Meyer, geboren in 1992 in Luxemburg, woont en werkt in Brussel, waar ze in 2018 haar Master in Plastische, Visuele en Ruimtelijke Kunsten behaalde aan de Académie des Beaux-Arts. Opgeleid als schilder, zet ze haar onderzoek voort door het verkennen van tekenen, lithografie en fotografie.

In haar creaties vervagen de grenzen tussen de verschillende technieken, waardoor de kijker wordt uitgenodigd om goed te kijken naar deze fragmenten die op elkaar inwerken binnen een het geheel dat ze construeren.

 

ℹ Manon Bouvry

Manon Bouvry

Afgestudeerd aan de ESA academie voor Schone Kunsten in Doornik, met een specialisatie in schilderkunst in 2021. Manon werd bekroond met de prijs van Doornik in 2018, geselecteerd voor de prijs van Henegouwen in 2021 en ook geselecteerd voor de prijs van kunsten van Sint-Pieters-Woluwe in juni 2023. Ze woont nu in de provincie Luxemburg en werkt als docent aan de ESAHR academie voor Schone Kunsten in Aarlen en in deeltijdsonderwijs in Libramont.

 

ℹ Sara Judice de Menezes

Sara Judice de Menezes

Beeldend kunstenares geboren in Lissabon in 1979 en gevestigd in Brussel. Sara groeide op in de wereld van handwerken, tussen naalden en haakwerk. Ze studeerde keramiek, schilderkunst en beeldhouwkunst aan La Cambre (Brussel). Haar recente tentoonstellingen benaderen het vrouwelijk universum vanuit verschillende perspectieven, waarbij ze materialen zoals porselein, latex, stoffen en haar gebruikt. Ze vormt, manipuleert en duwt ze tot hun fysieke en metaforische grenzen.
Haar werk onderzoekt zonder omwegen de positie van de vrouw van gisteren, vandaag en morgen.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM