Ons diensten voor pandleningen zijn elke dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties) beschikbaar tot 18u in plaats van 15u30.

Onze volledige openingsuren vind je hier.

Expo « À travers les Marolles »

Tentoonstelling « À travers les Marolles »

In de vorm van een tentoonstelling herneemt À travers les Marolles de gelijknamige documentaire van fotograaf en stedenbouwkundige Alexia Rincé.

Gedurende enkele maanden heeft Alexia, als vertegenwoordigster van Mahaut - een collectief gevormd met Pauline Cabrit, die eveneens een illustrator en stedenbouwkundige is - de Marollen doorkruist om de bewoners, arbeiders, kinderen en bejaarden in beeld te brengen. Door de ogen van de mensen die er wonen, verkent À travers les Marolles de unieke ziel van de wijk aan de hand van analoge foto's, objecten en teksten. Het belicht de geest van diversiteit en welkom die de Marollen zijn status geeft als het symbolische hart van Brussel.

 

 

ℹ PRAKTISCHE INFORMATIE: 

Data van de tentoonstelling
Van donderdag 3 oktober tot en met zaterdag 5 oktober 2024

Openingsuren van de tentoonstelling
Van 11u tot 19u

Vernissage
Donderdag 3 oktober 2024 (17u - 19u)

Wandelingen
. Een wandeling buiten het terrein, met commentaar van de kunstenaar, is gepland op 04.10 en op 05.10 van 15u tot 16u. Vertrek gepland vanaf de Kunstcentrum van de Berg van Barmhartigheid (Freddy Thielemans ruimte), Sint-Ghislainstraat 19, 1000 Brussel. 
Max. 20 deelnemers, vooraf reserveren niet nodig. Kom gewoon naar de ontmoetingsplaats en tijd.

. Tijdens het Art+People festival zijn er vier rondleidingen die je het programma en de wijk laten ontdekken door de ogen van onze ambassadeurs.
Inschrijving in het kunstcentrum Mont-de-Piété vanaf 11 uur op 3 oktober.
Max. 15 deelnemers, duur: 1 uur, taal: Frans, toegang gratis.
Wanneer: (1) een bezoek met Laura op vrijdag 4/10 om 11.30 uur, (2) een bezoek met Hiba op vrijdag 4/10 om 14.00 uur, (3) een bezoek met Julien om 15.30 uur en (4) een bezoek met Badria op zaterdag 5/10 om 18.30 uur.

Gratis toegang, zonder reservatie (behalve de wandelingen met de 4 ambassadeurs)

 

ℹ DE KUNSTENAAR

 Alexia Rince

 

Alexia Rincé wijdt zich aan documentairefotografie, waarbij ze in het bijzonder de stedelijke dynamiek onderzoekt, terwijl ze zich laat leiden door haar expertise op het gebied van stedelijke planning. Ze werkt bij voorkeur met pellicule, omdat het materiaal van fotografische film de extra gevoeligheid biedt die nodig is om de geest van de plaatsen die ze bestudeert te begrijpen. Haar benadering is gericht op het onthullen van de intrinsiek verweven interacties en relaties tussen individuen en de ruimtes die ze passeren en bewonen.

Alexia is lid van MAHAUT, een creatief stedenbouwkundig bureau. MAHAUT is opgericht door haarzelf en Pauline Cabrit en is ontstaan uit het verlangen van de oprichters om gevoelige verhalen te produceren over de stedelijke wereld en om uit de technische sleur te stappen waarin dit vakgebied vaak is opgesloten. MAHAUT wil het verhaal van de stad vertellen vanuit het perspectief van de mensen die er wonen.

ℹ DE ORGANISATOREN

Dit project werd opgezet in het kader van Art+People, een project op initiatief van het Departement Cultuur van de Stad Brussel.

Vorige
Volgende

Hou je van kunst in het algemeen? Schilderijen? Juwelen? Beeldhouwwerken ?...

i We aanvaarden dit soort voorwerpen ook als pand en organiseren regelmatig verkopen rond deze thema's.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid voor PBM